martes, 11 de agosto de 2015

Misteri a La casa de miniatures

Les cases de miniatures són misterioses de per sí. La vida recreada a petita escala, els diminuts objectes que imiten als reals, les personetes com si fossin de veritat... Sempre transmeten dolçor, però també un punt de perpexlitat que deriva en misteri per  a l'espectador, que veu com la vida real es troba en una joguina.



L'autora anglesa Jessie Burton ha sabut utilitzar a la perfecció aquestes cases de nines com a fil conductor per a la seva novel·la, directament titulada La casa de les miniatures, editada per Ara llibres en català i Salamandra en castellà.



L'escenari d'aquesta obra és l'Holanda del segle XVII. La protagonista, Nella, es casa amb un home de negocis i se'n va aviure amb ell a la ciutat. Allà es trobarà amb un món nou per ella. Res és el que sembla al principi. Els personatges se'ns van destapant poc a poc i van mostrant tot allò que no es veu a simple vista. La repressió de l'època, que obligava  a viure segons unes normes morals molt estrictes és una constant a l'obra. Button aconsegueix calar i fa que el lector se n'adoni de com et canvia la vida segons el lloc i l'època on neixes. Tot sense oblidar la perplexitat que viu la Nella a través de l'anomenada casa de nines.



Un llibre per endinssar-se en l'ànima humana, i que un cop més, desmostra que les aparences enganyen.