domingo, 24 de abril de 2016

La il·lustració que captiva: Benji Davies

L'àlbum il·lustrat pren cada cop més importància i protagonisme en el món dels llibres  i a la vida diària de les persones. Sobre tot destacar que arriba a gent de tota edat, ja no queda rellegat als infants. De temàtica més innocent per  a tots els públics o directament per adults els àlbums són obres cada cop més demandades, segurament perquè fan connectar al lector amb els seus sentiments més profunds d'una manera més suau, innocent, i en ocasions, naïf. Xavier Salomó, Anna Llenas, Subi, Violeta Denou, Patricia Geis, jimmy Liao, Oliver Jeffers, Roser Capdevila... Amb le sseves trajectòries i estils tant diferents signen alguns dels títols que més es venen avui en dia a les llibreries catalanes.


Avui em centraré en un dels meus preferits, Benji Davies. Aquest il·lustrador britànic, viu a Londres, és autor de dues obres cèlebres: La Balena i L'illa de l'avi. La primera narra la història d'un nen que troba aquest mamífer a la platja i que l'adopta fins que es recupera i pot tornar al mar. La segons explica com un infant viatja amb el seu avi a una illa, on nedaran a les cascades, menjaran fruita... tot i que el petit protagonista tornarà tot sol del viatge, ja que l'avi s'ha de quedar a l'illa, des d'on sempre recoradrà el seu estimat nét. Valors com la cooperació, l'amistat, el sentit d'oferir ajuda, saber despedir-se, la família... són els que transmeten aquests llibres, però sempre d'una manera molt subtil i delicada, sense l'ànim de donar lliçons a ningú, és només la pròpia història la que traspúa aquestes idees.


Les seves il·lustracions són detallades, delicades amb el color sempre encertat i tendres fins a dalt de tot. Domina la il·lustració i sap despertar el millor del lector que ho contempla.



Benji Davies ha fet més obres, tot i que aquestes són les dues més conegudes a Catalunya, També és autor de la sèrie l'Osset Siset  (Osito Tito en castellà), dirigit a nens d'1 a 3 anys, una col·lecció protagonitzada per  un osset que viu diferents aventures.


Adjunto el link amb la web de Benji Davies i algunes imatges de les seves obres.



http://www.benjidavies.com/blog/











No hay comentarios:

Publicar un comentario